Et om bord - eller ta med

Svela er sjølve signaturproduktet vårt - her får du oppskrifta!

Ferdamat

Med Ferdamat satsar Fjord1 på mat av høg kvalitet, laga av gode lokale råvarer.

Bilde av kiosk om bord på våre ferjer

Kiosk

På alle dei store ferjesambanda har vi ein innhaldsrik kafémeny med varme og kalde rettar, husmannskost, påsmurde baguettar og kioskvarer.

Bilde av sjølvbetjening om bord på våre ferjer

Sjølvbetent

På dei mindre sambanda er cateringløysinga gjerne sjølvbetent. Vi tilbyr likevel eit freistande tilbod av enklare mat og drikke her.

Bilde av automatar om bord på våre ferjer

Automatar

På samband utan kiosk, eller når kiosken er stengd, kan du kjøpe brus, varm drikke og anna god snacks frå våre automatar.



Oppskrifta på Fjord1-svela - kanskje Noregs beste svele?

Svela er sjølve signaturproduktet til Fjord1, og i 2017 selde vi 800.000 sveler. Ønskjer du å lage svela sjølv?

Her er oppskrifta:
(Gir ca. 20 sveler)
  • 4 egg
  • 1 liter kulturmjølk
  • 1,5 kopp sukker
  • 1 liter kveitemjøl
  • 75 gram smør
  • 1,5 spiseskje natron
Smørkrem:
  • 100 gram smør (romtemperatur)
  • 60 gram melis
  • 60 gram sukker
Sånn går du fram:
  1. Bland egg og sukker veldig godt.
  2. Smelt smør og bland inn. Ta så i kulturmjølken.
  3. Kveitemjøl blandes inn litt og litt om gangen.
  4. Natron blandes i heilt til slutt. Alt må blandes og røres godt.
  5. La røren stå ei god stund, før steiking på takke eller steikepanne.

Serverast med smørkrem - eller berre brunost.

Fjord1-kokkens hemmelege tips: «Svelerøra blir alltid best ved å lage denne kvelden før. På kjøling om natta. Jo meir egg, dess bedre på smak!»
Fjord1-svela
Ferdamat-logo

Kampanje i våre bemanna kioskar akkurat no: