Her er oppskrifta:
(Gir ca. 20 sveler)

  • 4 egg
  • 1 liter kulturmjølk
  • 1,5 kopp sukker
  • 1 liter kveitemjøl
  • 75 gram Soft Flora margarin
  • 1,5 spiseskje natron

Smørkrem:

  • 100 gram smør (romtemperatur)
  • 60 gram melis
  • 60 gram sukker

Sånn går du fram:

  1. Bland egg og sukker til eggedosis.
  2. Smelt smør og bland inn. Ta så i kulturmjølka.
  3. Bland inn kveitemjølet, litt og litt om gongen.
  4. Bland inn natron heilt til slutt. Alt må blandast og rørast godt.
  5. La røra stå ei god stund, før steiking på takke eller steikepanne.

Serverast med smørkrem - eller berre brunost.

Fjord1-kokkens hemmelege tips: «Svelerøra blir alltid best ved å lage denne kvelden før. På kjøling om natta. Jo meir egg, dess bedre på smak!»